Edelstenen

Ons assortiment gezondheidsstenen zal steeds wisselen.  

 

Om te kijken of er een steen bij U past kunt u het beste even bij ons langskomen op de markt of op het bezoekadres (op afspraak).

 

Behalve dat het een helende/herstellende of misschien alleen een ondersteunende werking kan hebben is het ook nog een leuk sieraad om te dragen.

Stenen vanaf € 4,00 p.st.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reinigen van stenen

 

Niet alle steensoorten reageren goed op water of mogen zelfs niet met water in contact komen.

Daarom zijn er ontlaad methodes en oplaadmethodes die je veilig bij alle steensoorten kan toepassen.

Ontladen: 

 

Edelstenen nemen negatieve energie op.   Edelstenen of kristallen moeten dus grondig gereinigd en ontdoen worden van alle opgenomen negatieve energie.

Werkwijze:  dit doe je 1 x per maand door de stenen in de ontlaadmix doos (hematiet stenen) te leggen. 

Tijd: gedurende 12 uur 

Opladen: 

 

Voor een optimale werking van je edelsteen of kristal is het belangrijk om de energie van de steen regelmatig aan te vullen.  Dit doe je door je stenen op te laden.  

Door een steen regelmatig op te laden zal de steen je een lange tijd kunnen helpen en zal de werking van de steen vergroot en/of versterkt worden.

 

Werkwijze:  dit doe je onmiddellijk na het ontladen van de stenen door de stenen in de oplaadmix doos (bergkristal stenen – doorschijnend) te leggen. 

 

Tijd: gedurende 12 uur 

 

Algemene richtlijnen voor een goede verzorging van je edelstenen en edelsteensieraden.

Als je een edelsteen wil dragen voor de geneeskrachtige werking, draag hem dan niet langer dan 12 uur achter elkaar. (bvb overdag wel, s' nachts niet)

Je draagt de steen het best op de blote huid.  Dit komt omdat het aura van de steen dan het aura van de drager positief kan beïnvloeden.

Geef je edelsteen voldoende rust en de tijd om terug op te laden. (leg ze bij een oplaadschelp of oplaadmix)

Je steen of stenen 1 maal per maand even reinigen onder stromend water (zonder zeep!) en dan een nachtje opladen in het maanlicht en/of bij bergkristallen. Omdat het in onze huidige levenswijze en maatschappij meestal moeilijk (haast onmogelijk) is om 12 uur onafgebroken maanlicht te vinden, raad ik u aan om je edelstenen op te laden bij enkele bergkristallen of op een oplaadschelp..  Deze manier is zéker zo krachtig en zuiver als maanlicht.

Wanneer de stenen dof worden of zelfs af brokkelen, is de steen dringend aan verzorging toe! 

Hematiet heeft de eigenschap te ontladen. Omdat sommige stenen niet goed reageren op water is het nuttig om te overwegen je stenen te ontladen op een ontlaadschelp of ontlaadmix (van hematietstenen) 

Om je edelstenen dan terug op te laden leg hem een hele tijd bij bergkristallen. (oplaadschelp of oplaadix)

Draag je stenen niet onder de douche en let op met parfum, make-up, haarlak of zonnebrandolie. Stenen worden daar heel snel dof en ziek van.